La caminada que recorre el darrer tram del Camí Ignasià, de Montserrat fins a Manresa!
La història del cava català no es pot escriure sense esmentar el Celler Cooperatiu d'Artés, la primera cooperativa espanyola que es va iniciar en l'elaboració de cava. Aquesta cooperativa centenària va ser fundada l’any 1908 amb el nom de Sindicat Agrícola d'Artés.
Gràcies a la feina i esforç de la cooperativa, s'ha conservat la varietat de raïm Picapoll, que avui dia dona identitat i distinció a la D.O. Pla de Bages. Els anys 1960 van ser l'època de major esplendor de la cooperativa, amb 1.034 socis i una entrada anual d'uns 5 milions de quilos de raïm. Actualment, el Celler Cooperatiu continua elaborant vins i caves de qualitat.
Activitats d'enoturisme: Visites guiades al celler, exposició històrica de la cooperativa, degustació de vins i caves i compres a l'agrobotiga. També s’ofereixen sortides a les vinyes i participacions en veremes populars.